02 ožu 2016

PRIJAVE U TIJEKU: TJEDAN EU FONDOVA

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te drugim partnerskim institucijama, najavljuje održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom Tjedan EU fondova koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb, na adresi Radnička cesta 50.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova).

Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korištenje sredstava iz ESI fondova.

Svrha ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.

U okviru svakog pojedinog dana predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u financijskoj perspektivi 2014. – 2020., prikazati primjeri dobre prakse i razmijeniti iskustva kroz panel diskusije u sljedećim tematskim područjima: poslovna konkurentnost, mogućnosti za poduzetnike; kulturna baština i socijalna uključenost, održivost resursa i energetska učinkovitost, znanost, tehnologija i mobilnost; Europski socijalni fond – stvaranje mogućnosti; Program ruralnog razvoja te Operativni program za pomorstvo i ribarstvo.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjeluje u prvom danu događanja, kada će objasniti svoju ulogu Posredničkog tijela razine 2 (PT2) u kontekstu provedbe javnih poziva koje raspisuju Ministarstvo poduzetništva i obrta te Ministarstvo gospodarstva kao Posrednička tijela razine 1 (PT1).

Za prijavu sudjelovanja na ovim događanjima, možete se prijaviti putem slijedećeg linka: http://www.strukturnifondovi.hr/najava-tjedan-eu-fondova.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci