11 velj 2016

OBJAVLJENI POZIVI ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA MJERE INFORMIRANJA I PROMOCIJE POVEZANE S POLJOPRIVREDNIM PROIZVODIMA

Europska komisija objavila je 04. veljače 2016. godine na stranici http://ec.europa.eu/agriculture/promotion/index_en.htm pozive na podnošenje prijedloga za mjere informiranja i promocije povezane s poljoprivrednim proizvodima koje se provode na unutarnjem tržištu Europske unije i u trećim zemljama za jednostavne programe i programe u kojima sudjeluje više korisnika.

Ciljevi mjera informiranja i promocije su:

  • podizanje razine svijesti o vrijednostima poljoprivrednih proizvoda Europske unije i visokim standardima koji se primjenjuju na metode proizvodnje u Europskoj uniji, povećanje konkurentnosti i potrošnje poljoprivrednih proizvoda Europske unije i određenih prehrambenih proizvoda te povećanje njihove prepoznatljivosti u Europskoj uniji i izvan nje,
  • podizanje razine svijesti o sustavima kvalitete Europske unije i njihovog prepoznavanja,
  • povećanje tržišnog udjela poljoprivrednih proizvoda i određenih prehrambenih proizvoda Europske unije, s posebnim naglaskom na ona tržišta u trećim zemljama koja imaju najveći potencijal za rast,
  • ponovno uspostavljanje redovnih tržišnih uvjeta u slučaju ozbiljnog poremećaja na tržištu, gubitka povjerenja potrošača ili drugih specifičnih problema.

Za promociju iz proračuna Europske unije u 2016. godini dostupno je ukupno 111.000.000 eura, a podnositelji prijave mogu biti: 

  • trgovinske ili međutrgovinske organizacije koje su u Hrvatskoj reprezentativne za određeni sektor ili sektore, a posebno sektorske organizacije i skupine odnosno svako udruženje, bez obzira na njihov pravni oblik, sastavljeno uglavnom od proizvođača ili prerađivača istog proizvoda pod uvjetom da su reprezentativne za naziv koji je zaštićen sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode i koji je obuhvaćen tim programom,
  • trgovinske ili međutrgovinske organizacije koje su na razini Europske unije reprezentativne za određeni sektor ili sektore,
  • priznate proizvođačke organizacije ili udruženja proizvođačkih organizacija,
  • tijela poljoprivredno-prehrambenog sektora čiji su cilj i aktivnost usmjereni pružanju informacija o poljoprivrednim proizvodima i njihovoj promociji i kojima je povjerena zadaća pružanja javnih usluga u tom području.

Ukupni proračun namijenjen financiranju jednostavnih programa iznosi 93.650.000 eura, dok je za programe u kojima sudjeluje više korisnika 14.300.000 eura.

Stopa financiranja Europske unije za jednostavne programe na unutarnjem tržištu iznosi 70% prihvatljivih troškova, odnosno 80% prihvatljivih troškova u trećim zemljama, dok je stopa financiranja za programe u kojima sudjeluje više korisnika 80%.

Za dodatne informacije obratite se u „PORU” Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji na broj telefona 048/621-978.

 

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA JEDNOSTAVNE PROGRAME ZA 2016. GODINU MOŽETE VIDJETI OVDJE

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA PROGRAME U KOJIMA SUDJELUJE VIŠE KORISNIKA MOŽETE VIDJETI OVDJE

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci