30 lis 2015

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA OPERACIJU 4.1.2.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 28. listopada 2015. godine u Narodnim novinama broj 118/15 natječaj za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“.

Korisnici su sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika neovisno o ekonomskoj veličini, a prihvatljivi materijalni troškovi za sufinanciranje su ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata, za vlastite potrebe od minimalno 70% i ulaganje u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva – mineralnog i organskog gnojiva), za vlastite potrebe od minimalno 70%. Prihvatljiv trošak za sufinanciranje je i stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 28. listopada 2015. godine do 30. prosinca 2015. godine, a detalje možete pronaći na ovoj poveznici.

Prilog:

Natječaj

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci