12 lis 2015

Projekt PODUZETNIK ZA PET

Poduzetnik za pet

Projekt PODUZETNIK ZA PET je odobren za financiranje u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac.

Projektni partneri su HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Trajanje projekta je 12 mjeseci – 20.07.2015. – 19.07.2016.

Ukupna vrijednost projekta je 288.087,71kn.

Sufinanciranje od strane EU je 100 %.

Cilj projekta je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti mladih u KKŽ poticanjem razvoja poduzetničke kulture u srednjoškolskom obrazovanju.

Projektne aktivnosti uključuju osnivanje učeničke zadruge u školi koja će uključivati 4 sekcije: sekciju novinara, kozmetičara, kuhara i slastičara te sekciju koja će se baviti izrađivanjem ukrasno-uporabnih predmeta. Kroz navedene sekcije učenici će imati priliku na praktičan način baviti se poduzetništvom te razvijati vlastite proizvode i usluge. Kroz sudjelovanje na raznim sajamskim manifestacijama učenici će razvijati marketinške vještine, dok će kroz niz drugih događanja, kao što su Dani otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac, Sajam učeničkih zadruga i studijska putovanja imati priliku upoznati se sa sličnim učeničkim zadrugama u Hrvatskoj. Osim navedenih aktivnosti, učenici će također posjetiti poduzetnike u okruženju kako bi stekli iskustva vezana uz svijet poduzetništva.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci