09 lis 2015

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE OBJAVILO JAVNI POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU „AKADEMIJA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv kojim nastavlja s projektom „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije”. Glavni cilj ovog projekta je informiranje studentske populacije o svim aspektima korištenja EU fondova. Na taj se način želi osvijestiti studente o važnosti fondova EU kao jednog od najznačajnijih izvora financiranja različitih razvojnih projekata kako bi se kao budući akteri razvoja hrvatskog gospodarstva i društva u cjelini, mogli lakše aktivno uključivati u taj proces.

Projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije” obuhvaća suradnju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) i tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj, s jedne strane te studentskih udruga i drugih neformalnih grupa studenata koje slobodno djeluju na visokom učilištu, s druge strane, a sa svrhom podizanja svijesti o fondovima EU, odnosno povećanja informiranja studentske populacije vezano uz mogućnosti korištenja fondova EU, sustav upravljanja i kontrole korištenja fondova te pripremu i provedbu projekata.

Studentskim udrugama i neformalnim grupama studenata koje će u okviru ovog poziva biti odabrane za sudjelovanje u Projektu, kao korisnicima Projekta bit će povjereni razni zadaci kao što su primjerice: izrada brošura, projektnih prijedloga, eseja, newslettera na temu EU fondova i sl. Studentske udruge i grupe studenata će imati mogućnost primanja publikacija za knjižnice visokih učilišta vezano uz EU fondove, izravnog kontakta s pojedinim državnim službenicima MRRFEU-a tijekom raznih događanja, sudjelovanja u različitim natjecanjima za slogane, fotografije, eseje, video uratke i edukacije o EU fondovima i Europskoj uniji općenito, sudjelovanje na godišnjim konferencijama Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te povezivanje sa sličnim akademijama u zemljama EU (razmjena znanja i iskustava).

Ovim pozivom potiču se dosadašnji korisnici ovog projekta (udruge) da se prijave i ove godine, uz napomenu da se u ovoj fazi projekta mogu prijaviti članovi studentskih udruga koji nisu sudjelovali u pilot projektu ‘Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije’ prošle godine.

Na kraju projekta bit će organizirana godišnja konferencija, na kojoj će se dodijeliti nagrade predstavnicima najuspješnijih studentskih udruga i grupa studenata za pojedine aktivnosti provedene tijekom projekta.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca – Prijavni obrazac

Tekst javnog poziva te detaljne informacije potražite ovdje.

Prijave se primaju do 15.listopada 2015. godine. Za više informacija možete se obratiti na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci