16 ožu 2015

PORA ODRŽALA PREZENTACIJU POVODOM OBJAVLJENOG NATJEČAJA ZA PROVEDBU PODMJERE 7.1. IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014. – 2020.

Danas je u prostoru PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana prezentacija namijenjena predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije na temu objavljenog natječaja za provedbu Podmjere 7.1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti” – provedba operacije 7.1.1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave” iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prezentacija je održana s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja i što većeg broja prijava s područja Koprivničko-križevačke županije, a nazočili su joj zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota te predstavnici općina Peteranec, Kalinovac, Virje, Sokolovac, Đelekovec i Hlebine.

Podmjera 7.1. namijenjena je sufinanciranju troškova izrade ili izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine ili grada, strateškog razvojnog programa općine ili grada te strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora na području općine/grada koji je korisnik u iznosu do 100% prihvatljivih troškova.

Na samom početku prisutne je pozdravila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, a prezentaciju je održala voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje Tihana Kraljić istaknuvši potrebne uvjete i kriterije koje moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji, dokumentaciju potrebnu za podnošenje Zahtjeva za potporu, način podnošenja Zahtjeva za potporu te prihvatljive troškove.

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić je istaknula kako sukladno Zakonu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (nn 147/2014), regionalni koordinatori odnosno razvojne agencije imaju zadatak koordinirati izradu strategije razvoja jedinica lokalne samouprave te je sukladno navedenome potrebno uvrstiti i PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja u timove za izradu strategija razvoja jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije.

Nakon održane prezentacije nazočni sudionici su postavljali konkretna pitanja, te se raspravljalo o planiranim ulaganjima.

IMG 5523

IMG 5529IMG 5526IMG 5516

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci