25 velj 2015

OBJAVLJEN JAVNI NATJEČAJ ZA PROVEDBU BESPLATNIH ENERGETSKIH PREGLEDA MALIH I SREDNJIH PODUZEĆA

Regionalna energetska agencija Sjever raspisala je javni Natječaj za provedbu besplatnih energetskih pregleda malih i srednjih poduzeća u sklopu projekta „Energetskom učinkovitošću i racionalnim korištenjem energije do povećanja konkurentnosti” sufinanciranog kroz Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls Ministarstva poduzetništva i obrta.

Cilj projekta je provedbom energetskih pregleda prvenstveno fokusiranih na „low-hanging-fruits” odnosno brzo isplative investicije i promocijom cijelog projekta pomoći malim i srednjim poduzećima da kroz povećanje energetske učinkovitosti i racionalnije korištenje energije povećaju svoju konkurentnost na razini Hrvatske i EU. Energetski pregledi provest će se analizom potrošnje energenata, analizom potrošača energenata i tehničkim pregledom koji prema potrebi uključuje korištenje termovizijske kamere i analizatora električne energije.

Natječaj za prijave otvoren je od 18. veljače do 13. ožujka 2015. godine. Ukupno će se provesti osam energetskih pregleda, odnosno bit će odabrano osam poslovnih subjekata koji mogu biti isključivo mala i srednja poduzeća (d.o.o., j.d.o.o., obrti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva) u privatnom vlasništvu sa sjedištem na administrativnom području gradova Koprivnice, Varaždina i Virovitice. Prijavitelji su dužni, sukladno pravilima Natječaja, u zadanom roku dostaviti pravilno, potpuno i istinito popunjen Prijavni obrazac (u prilogu) i Potvrdu Porezne uprave o podmirenju javnih davanja (više u tekstu Natječaja u prilogu) do 13. ožujka 2015. godine. Rezultati natječaja biti će javno objavljeni najkasnije do 23. ožujka 2015. godine na web stranicama REA Sjever (www.rea-sjever.hr), nakon čega slijedi potpisivanje Ugovora o suradnji i provedba planiranih aktivnosti. Potpisivanje Ugovora očekuje se krajem ožujka, a samo provođenje energetskih pregleda između svibnja i listopada 2015. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona 048/621-978 ili e-mail adresu: [email protected].

Prilog:
1. Natječaj
2. Prijavni obrazac

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci