25 velj 2015

OBAVIJEST O OTVORENOM NATJEČAJU „EUROPSKE NAGRADE ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA 2015“

„Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2015″ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2015), je priznanje koje najuspješnijim promotorima poduzetništva i poduzetničkog duha, onima koji predstavljaju najbolje prakse i politike za razvoj poduzetništva, dodjeljuje Europska komisija.

Na EEPA natječaju 2015 sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije te Island, Norveška, Srbija i Turska.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe te poslovne organizacije.

EEPA nagrade 2015 dodijelit će se u 6 različitih kategorija:

1. Promicanje poduzetničkog duha

2. Ulaganje u poduzetničke vještine

3. Poboljšanje poslovnog okruženja

4. Poticanje internacionalizacije poslovanja

5. Potpora razvoju zelenog tržišta i učinkovito korištenje resursa

6. Odgovorno i uključujuće poduzetništvo

Kvalificiranje za EEPA nagradu 2015, odvijat će se u dvije faze. Prva faza odvijat će se na nacionalnoj razini. Ministarstvo poduzetništva i obrta koje koordinira EEPA-u na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj, zaprimat će prijave te biti podrška prijaviteljima kojima prilikom prijave budu potrebna dodatna objašnjenja. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše jedan projekt za samo jednu od šest definiranih kategorija. Nakon zaprimljenih prijava i isteka roka za dostavu, Ministarstvo poduzetništva i obrta će putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija odabrati dva projekta iz dvije različite kategorije. Naime, svaka zemlja natjecateljica može imati najviše dva nacionalna kandidata odnosno projekta u dvije različite kategorije. Druga faza odvijat će se na EU razini. Republika Hrvatska, Ministarstvo poduzetništva i obrta prosljeđuje Europskoj komisiji prijave u isključivo elektronskom obliku (word i pdf dokumenti) za dva odabrana projekta iz dvije različite kategorije. Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji nadalje razmatra prijave i vrši odabir.

Krajnji rok za dostavu prijava Ministarstvu poduzetništva i obrta za EEPA natječaj 2015 je 22. svibnja 2015. godine!

Dodjela EEPA nagrada 2015 održat će se u Luksemburgu, u studenome 2015. godine, gdje će se proglasiti pobjednici u pojedinim kategorijama i ukupni pobjednik (velika nagrada žirija). Sudjelovanje na natječaju ima i promotivni karakter za prijavitelje jer će informacije o svim nominiranim kandidatima biti dostupne najširoj publici putem web stranice EEPA-e, a objavljivanjem nominiranih kandidata putem medijske kampanje, isti će biti u samom središtu pozornosti.

Cjelokupni tekst natječaja kao i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=3079.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci