05 sij 2015

JAVNA RASPRAVA O NACRTU PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O PRAVILIMA USPOSTAVE SUSTAVA I POSTUPAKA TEMELJENIH NA NAČELIMA HACCP SUSTAVA

U tijeku je Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Pravilnika o pravilima uspostave sustava i postupaka temeljenih na načelima HACCP sustava.

Sukladno članku 5. Uredbe (EZ) br. 852/2004 subjekti u poslovanju s hranom moraju uspostaviti, provoditi i održavati postupak ili postupke temeljene na načelima HACCP sustava. Stoga je svrha ovog Pravilnika propisati detaljna pravila za uspostavu, provedbu i održavanje sustava i postupaka temeljenih na načelima HACCP sustava, a osobito utvrditi smjernice za fleksibilnost pri uspostavi navedenih postupaka. Odredbe ovoga Pravilnika se primjenjuju na subjekte u poslovanju s hranom koji obavljaju bilo koju fazu pripreme, proizvodnje, prerade, pakiranja, skladištenja, prijevoza i distribucije hrane poslije primarne proizvodnje i s njom povezanih djelatnosti navedenih u Prilogu I. Uredbe (EZ) br. 852/2004.

Pozivaju se svi dionici, interesne skupine i pojedinci te zainteresirana javnost da se uključi u izradu Nacrta prijedloga Pravilnika, davanjem svojih mišljenja, prijedloga, primjedbi i komentara najkasnije do 16. siječnja 2015. godine.

Pozivamo vas da za mišljenja, prijedloge, primjedbe i komentare na objavljeni Nacrt prijedloga Pravilnika koristite isključivo Obrazac za dostavu mišljenja i dostavite ga na e-mail adrese: [email protected] i [email protected].

PRILOZI:

Nacrt prijedloga Pravilnika o pravilima uspostave sustava i postupaka temeljenih na načelima HACCP sustava

Obrazac za dostavu mišljenja

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci