01 pro 2014

OBAVIJEST O OTVORENOM NATJEČAJU „POBOLJŠANJE PRISTUPA OTVORENOM TRŽIŠTU RADA OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU“

Obavještavamo Vas da je otvoren natječaj „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada osobama u nepovoljnom položaju” u okviru Operativnog programa za Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., Europski socijalni fond.

Navedeni poziv za dostavu projektnih prijedloga je otvoren 27. studenog 2014. godine do 27. siječnja 2015. godine. Potencijalni prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, lokalne/regionalne javne institucije, mali i srednji poduzetnici, neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva, visoke škole te zadruge.

Kroz program dodjele bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada skupinama u nepovoljnom položaju” financirat će se projekti koji će pridonositi lakšem ulasku na tržište rada i povećanju zapošljivosti skupina koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Kako je naznačeno u Operativnom programu „Razvoj ljudskih potencijala” 2007.–2013., operacija „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada skupinama u nepovoljnom položaju” pridonijet će snažnijoj integraciji na tržište rada skupina koje su suočene s posebnim teškoćama u pristupu zapošljavanju kroz jačanje motivacije za sudjelovanje u programima obrazovanja i zapošljavanja te kroz programe osobnog razvoja i zapošljavanja prilagođenih potrebama pojedinaca. Uz kreiranje odgovarajućih programa osposobljavanja i usavršavanja, pomoć osobama kojima je otežan pristup tržištu rada ostvarit će se i kroz stvaranje mreže potpore nastale iz partnerstva i suradnje svih relevantnih dionika na tržištu rada koji će ujedno stvarati dobre prakse. Ova operacija također će pridonijeti podizanju svijesti o problemima pri zapošljavanju ciljnih skupina, ali i stvaranju pozitivnih stavova kod poslodavaca i šire javnosti.

Cjelokupni tekst natječaja kao i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećem linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/102.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci