10 stu 2014

ODRŽAN 17. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U prostorima Sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca i Sportske dvorane Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga u Križevcima od 07. do 9. studenog 2014. godine održan je 17. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je ove godine okupio 255 izlagača od čega 98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i 26 institucija i udruga iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije koji su na ukupno 3.000 m2 unutarnjeg i vanjskog izlagačkog prostora posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge.

Sajam je održan u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori sajma bili su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Nositelj financijsko-komercijalnih poslova sajma bila je HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, dok su pokrovitelji sajma Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Ovogodišnji partner Sajma bila je Krapinsko-zagorska županija.

Sajam je u petak otvorio ministar poduzetništva i obrta gospodin Gordan Maras, a prisutnima su se obratili i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca gospodin Branko Hrg, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica gospodin Miroslav Vitković, predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije gospodin Zvonko Pecikozić, u ime Županije partnera obratio se župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar te predsjednik Organizacijskog odbora Sajma i župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren.

Povodom otvorenja Sajma i ove je godine izabrana najstražarica Križevačke djevojačke straže.

U sklopu sajma održana je prezentacija obrtničkih zanimanja u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Đurđevac, Obrtničkom školom Koprivnica i Srednjom školom „Ivan Seljanec”. Prezentirana su zanimanja: frizer, kozmetičar, stolar, soboslikar-ličilac, monter suhe gradnje, kuhar, konobar, krojač, zidar i strojobravar, a prezentaciju je posjetilo oko 650 učenika sedmih i osmih razreda.

Ispred sajamske dvorane tijekom tri dana održavala se izložba malih životinja koja je bila natjecateljskog i prodajnog karaktera, a pasmina Križevačke kukmaste kokoši proglašena je autohtonom hrvatskom pasminom.

U petak je održano krštenje mošta po „Križevačkim štatutima”, a u subotu tradicionalna modna revija i revija frizura obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije.

„Kalnički konjari” i „Bilogorski rendžeri” pripremili su izložbu konja s mogućnošću jahanja.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je i održala info seminar: „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” u okviru provedbe projekta „e-Poslovanje”. Prezentaciju je održala gospođa Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja.

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održano je i stručno predavanje na temu „Ruralni razvoj 2014-2020. i primjeri dobre prakse (LEADER)” na kojem je ispred Ministarstva poljoprivrede gospodin Marin Kukoč, voditelj Službe za programiranje, praćenje, evaluaciju i promidžbu EU programa ruralnog razvoja predstavio Mjere ruralnog razvoja RH 2014.-2020. dok je „Primjer dobre prakse u Republici Mađarskoj” predstavila gospođa Mihaela Lončar, voditeljica Lokalne akcijske grupe „PODRAVINA”.

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta održana je prezentacija na temu „Kako uspješno voditi učeničku zadrugu”, dok je Komunalno poduzeće d.o.o. iz Križevaca održalo edukativnu radionicu pod nazivom „Moj otpad, moja odgovornost”.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove je godine na izlagačkom prostoru u okviru sajma predstavila svoje aktivnosti, aktualne projekte te edukacije i seminare za poduzetnike, predstavnike jedinica lokalne (regionalne) samouprave i civilnog sektora.

IMG 4190IMG 4189IMG 4187
IMG 4197

 

IMG 4241IMG 4307IMG 4311

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci