19 kol 2014

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA INVESTICIJE U AKVAKULTURI – NA RASPOLAGANJU JE 5 MILIJUNA EURA IZ EUROPSKOG FONDA ZA RIBARSTVO

U Narodnim novinama br. 100/14 objavljen je Natječaj za provedbu mjere 2.1. „Proizvodne investicije u akvakulturi”. Predmet potpore su ulaganja u komercijalnu proizvodnju akvatičnih organizama namijenjenih prehrani ljudi, s ciljem povećanja proizvodnje i jačanja konkurentnosti i održivosti akvakulture. Navedena mjera obuhvaća uzgoj riba i školjkaša u moru i slatkim vodama, a korisnici su pravne i fizičke osobe ovlaštenici povlastice za akvakulturu (morsku/slatkovodnu).

Sredstva javne potpore za ovu mjeru iznose 5.010.000,00 eura, a pojedinačni korisnik može tražiti potporu za prihvatljive troškove koji nisu manji od 1.500 eura. Najviši iznos potpore po korisniku iznosi 1.000.000 eura (u protuvrijednosti u kunama). Javna potpora iznosi 60% sveukupnih prihvatljivih troškova.

Natječaj je otvoren do 3. studenog 2014. godine, a sve potrebne informacije potencijalnim korisnicima ove mjere (Pravilnik, Vodič za evidenciju korisnika u ruralnom razvoju i ribarstvu – EKRRiR te Vodič za podnošenje zahtjeva pomoću elektronske aplikacije AGRONET) uskoro će biti dostupne putem web stranice APPRRR ovdje .

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci