02 lip 2014

PORA SUDJELOVALA NA SASTANKU PČELARSKE UDRUGE „BAGREM“ ĐURĐEVAC

U nedjelju, dana 1. lipnja 2014. godine u dvorani Obrtničkog doma u Đurđevcu, održan je sastanak Pčelarske udruge „Bagrem” na kojem su predstavljene mogućnosti udruživanja i jačanja konkurentnosti poduzetnika putem klastera.

Sastanak su organizirali Grad Đurđevac i Pčelarska udruga „Bagrem” u suradnji s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja i LAG-om Podravina.

Na početku je prisutne uvodno pozdravio gradonačelnik Grada Đurđevca gospodin Željko Lacković predstavivši inicijativu za osnivanjem klastera na području Grada Đurđevca, nakon čega se prisutnima pozdravnim govorom obratila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, gospođa Melita Birčić te predsjednik Pčelarske udruge „Bagrem” iz Đurđevca, gospodin Dražen Mihac.

Okupljeni pčelari mogli su od voditeljice Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja, gospođe Gordane Kotarščak čuti više o važnosti klastera, pristupu osnivanja klastera, vrstama, pravnim oblicima i ustrojstvu klastera, o koristima za članove i za gospodarstvo od klaster inicijativa te o primjerima dobre prakse u Republici Hrvatskoj.

Gospodin Vladimir Gazić, stručni suradnik za poduzetništvo u Poduzetničkom centru Pakrac i upravitelj zadruge „Klaster Kuna” Pakrac predstavio je „Klaster Kunu”, iznio kronologiju osnivanja, aktivnosti u tijeku i predstavio članove klastera. Također je istaknuo da su zadruzi dodijeljena sredstva za nabavku informatičke opreme, izradu internetske stranice, izradu letaka i otvaranje prodajnog mjesta za proizvode klastera od strane Ministarstva poduzetništva i obrta, a u okviru Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2013. godinu te da se već priprema nova prijava na ovogodišnji natječaj.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Grada Đurđevca, gospodin Željko Lacković istaknuo je kako je navedeni sastanak prvi korak u cilju osnivanja klastera te time i kvalitetnijeg organiziranja poduzetništva i turističke ponude na području Grada Đurđevca.

IMG 2972IMG 2975IMG 2980IMG 2984

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci