26 ožu 2014

ODRŽAN DRUGI KOORDINACIJSKI SASTANAK HRVATSKIH PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA REthink

logo REThINK

Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o. s partnerima iz Hrvatske, Slovenija, Austrije, Poljske i Slovačke provodi projekt REThINK – Regional transfer and integration of VET practices on sustainable development.
U sklopu projekta u ponedjeljak, 24. ožujka 2014. godine s početkom u 10 sati u prostorima Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije je održan drugi sastanak hrvatskih projektnih partnera. Teme sastanka bile su nadolazeće projektne aktivnosti te definiranje datuma i metodologije provedbe aktivnosti. Ujedno su dani komentari na prvo izvješće projektnih partnera te upute za njegovo poboljšanje. Ono što predstoji projektom je održavanje informativnih seminara od strane svih projektnih partnera s ciljem da se dionike regionalnog razvoja detaljnije informira o aktivnostima, rezultatima i ciljevima projekta, kao i o programu osposobljavanja trenera u području održivog regionalnog razvoja, a koji predstavlja središnju vrijednost projekta.
Glavni cilj projekta REThINK je potaknuti eksploataciju postojećih inovacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u području održivog regionalnog razvoja kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje učinilo otvorenijim i relevantnijim za potrebe tržišta rada te društva općenito. To će se prije svega postići kroz osposobljavanje trenera u svrhu stjecanja ključnih kompetencija i pedagoških vještina, koje će im omogućiti da poboljšaju kapacitete dionika regionalnog razvoja za upravljanje i provedbu regionalnih razvojnih aktivnosti i to kroz prijenos i testiranje programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja iz područja regionalnog razvoja koji su se dokazali u praksi u drugim zemljama Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 278.870,64 €, od čega Europska unija kroz Program cjeloživotnog učenja, Leonardo da Vinci –Prijenos inovacija, financira 74,86% vrijednosti projekta.

LOGO PROGRAMA RETHING

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci