26 velj 2014

U KOPRIVNICI PREDSTAVLJEN „PODUZETNIČKI IMPULS“ ZA 2014. GODINU I JAMSTVENI PROGRAMI HAMAG INVEST-a

U srijedu, 26. veljače 2014. godine s početkom u 11,00 sati u prostorijama Županijske komore Koprivnica održana je prezentacija Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu – „Poduzetnički impuls” i Jamstvenih programa HAMAG INVEST-a.

Organizatori ovog događaja bili su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o., a u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta i HAMAG INVEST-om.

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja na samom se početku u ime oraganizatora zahvalila prisutnima na dolasku, a zatim je u ime Koprivničko-križevačke županije dobrodošlicu poželio zamjenik župana, gospodin Darko Sobota.

Prisutnima se na uvodno obratio i zamjenik ministra poduzetništva i obrta gospodin Dražen Pros koji je ukratko predstavio Program poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu – „Poduzetnički impuls” i njegove ciljeve te ostale mjere Vlade Republike Hrvatske usmjerene poticanju poduzetništva i obrta, dok je voditeljica Službe za inovacije, intelektualno vlasništvo i nove tehnologije u Ministarstvu poduzetništva i obrta, gospođa Antonija Mršić predstavila prioritete, mjere, prihvatljive aktivnosti i uvjete za potencijalne prijavitelje te obrazac za prijavu.

Ispred HAMAG INVEST-a poduzetnicima su se obratili predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a, gospodin Darko Liović koji je ujedno i predstavio nove Jamstvene programe za poduzetnike te gospođa Tamara Pavić, koja je predstavila novine ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa, proces obrade prijava te obveze korisnika bespovratnih sredstava za vrijeme trajanja projekta.

Predstavljanju je nazočilo oko 120 poduzetnika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnika potpornih institucija s područja Koprivničko-križevačke županije.

Nakon predstavljanja Poduzetničkog impulsa predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta i HAMAG INVEST-a odgovarali su na pitanja poduzetnika i predstavnika jednica lokalne i regionalne samouprave, nakon čega je zamjenik ministra pozvao sve prihvatljive prijavitelje da prijave svoje projekte te da na taj način iskoriste bespovratna sredstva i i učine svoje poslovanje što konkurentnijim.

Na samom završetku ovog događaja, ravnateljica PORE Razvojne agencije gospođa Melita Birčić pozvala je sve poduzetnike koji odgovaraju uvjetima da sudjeluju na radionicama koje će potporne institucije organizirati kako bi im omogućile uspješnije prijavljivanje na ovaj Program.

IMG 2213 copyIMG 2218IMG 2227 copyIMG 2233IMG 2235

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci