14 velj 2014

OTVOREN NATJEČAJ „NAJBOLJE POLITIKE I PRAKSE U NATJEČAJU ZA EUROPSKOG PRIZNANJA ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA“ (EUROPEAN ENTERPRISE PROMOTION AWARDS – EEPA)

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Europske komisije „Najbolje politike i prakse u natječaju za Europsko priznanje za promicanje poduzetništva” (EEPA – European Enterprise Promotion Awards).

EEPA – European Enterprise Promotion Awards jest priznanje koje Europska Komisija dodjeljuje institucijama koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva.

Natjecanje je namijenjeno svim tijelima javne vlasti zaduženima za kreiranje politika, s posebnim naglaskom na tijela na lokalnoj/regionalnoj razini.

Prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su: nacionalne organizacije, općine, gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.

Dodjela priznanja EEPA za 2014. godinu održat će se u listopadu 2014. godine u Italiji u 6 različitih kategorija koje uspješno prepoznaju poduzetničke inicijative: Poticanje poduzetničkog duha; Ulaganje u poduzetničke vještine; Poboljšanje poslovnog okruženja; Poticanje internacionalizacije poslovanja; Potpora razvoju „zelenog” tržišta i učinkovito korištenje resursa; Odgovorno i „uključujuće” poduzetništvo.

Hrvatska će nominirati dva najbolja projekta na nacionalnoj razini i kandidirati ih za dodjelu nagrada na europskoj razini.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 12. travnja 2014. godine.

Više o samom natječaju, obrascu za prijavu i operativnom priručniku možete pronaći na sljedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=542.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona 048/621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci