10 svi 2013

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NACIONALNOG INFO DANA „CIP EKO-INOVACIJE“

Nacionalni info dan „CIP Eko-inovacije” u organizaciji Europske poduzetničke mreže HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta održati će se 15. svibnja 2013. u 9:30 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2.

Nazočnima će se obratiti Vesna Torbarina, savjetnica za EU fondove , Dražen Pros, zamjenik Ministra poduzetništva i obrta te voditeljica Uprave za EU projekte pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, gospođa Snježana Ivić Pavlovski.

Osim spomenutih, predstavit će se vodeći predstavnici uspješnih hrvatskih projekata koji su povukli sredstva iz ovog europskog programa u proteklim godinama.

Dr. sc. Ivana Banjad Pečur, dipl. ing. Građevinarstva, predstavit će projekt „ECO Sandwich”,nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011. ECO-sandwich je ventilirana montažna zidna ploča napravljena od recikliranog građevinskog otpada (CDW) i mineralne vune proizvedene korištenjem inovativnih i održivih ECOSE ® tehnologija za smanjenje potrošnje primarne energije u zgradama. Ovaj će se revolucionarni proizvod prvi put primijeniti na sveučilišnom kampusu u Koprivnici.

Drugi je gost predavač Marko Mendica, mag. ing. strojarstva, koji će predstaviti „GREENBLAST” –projekt također nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011.Projekt se sastoji od dvije faze recikliranja otpada stakla; prva faza kao početak procesa za pjeskarenje u pripremi površine metala u brodograđevnoj industriji i druga faza, u kojoj se dobiveni otpad koristi kao sirovina za industriju teške gline.

Ove godine organizirana je i posebna panelna raspravu na temu svladavanja prepreka pred kojima se nalaze projekti u svim fazama provedbe i o završnim postignućima u njihovoj primjeni. Očekuje se zanimljiva rasprava panelista koji će prezentirati svoja iskustva i ukazati na teškoće na koje su nailazili, kako bi potencijalnim dobitnicima nagrade pomogli u traženju puta za dobivanje izglednih prilika u procesu daljnjeg razvoja njihovih proizvoda.

Info dan je i ove godine besplatan i dostupan svim hrvatskim poduzetnicima.

Europska komisija će tokom mjeseca svibnja raspisat novi natječaj za financiranje projektnih prijedloga iz programa CIP Eko-inovacije.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg IV, 48 000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 i e-mail adresu: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci