08 tra 2013

OTVOREN NATJEČAJ EUROPSKE KOMISIJE „NAJBOLJE POLITIKE I PRAKSE U NATJEČAJU ZA EUROPSKE NAGRADE ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA“ (EUROPEAN ENTERPRISE PROMOTION AWARDS – EEPA)

Europska komisija objavila je natječaj „Najbolje politike i prakse u natječaju za Europske nagrade za promicanje poduzetništva” (European Enterprise Promotion Awards – EEPA).

Najvažnija zadaća EEPA-e je da kroz primjere dobre prakse otvara nove mogućnosti i ideje koje mogu biti od koristi za institucije lokalne i regionalne razine u cilju razvoja poduzetništva, otvaranja novih radnih mjesta, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim životnim sredinama.

Glavni cilj i svrha ovog natječaja su: prepoznati i dati priznanje uspješnim aktivnostima i inicijativama za poticanje poduzeća i poduzetništva; predstaviti i podijeliti s državnim, lokalnim i regionalnim upravama iz drugih europskih zemalja primjere dobrih politika i praksi za poticanje poduzetništva; povećati svijest o važnoj ulozi poduzetnika u našim društvima; ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike.

Na natječaj se mogu javiti sva tijela javne vlasti zadužena za kreiranje politika, s posebnim naglaskom na tijela na lokalnoj/regionalnoj razini.

Prihvatljivi potencijalni predlagatelji projekata su: općine, gradovi, regije i županije, javno-privatna partnerstva između tijela državne uprave i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.

Hrvatska će nominirati dva najbolja projekta na nacionalnoj razini i kandidirati ih za dodjelu nagrada na europskoj razini.

Dodjela priznanja EEPA za 2013. godinu održat će se u studenom 2013. godine u Litvi u 6 različitih kategorija koje uspješno prepoznaju poduzetničke inicijative:

– Poticanje poduzetničkog duha;

– Ulaganje u poduzetničke vještine;

– Poboljšanje poslovnog okruženja;

– Poticanje internacionalizacije poslovanja;

– Potpora razvoju „zelenog” tržišta i učinkovito korištenje resursa;

– Odgovorno i „uključujuće” poduzetništvo.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 7. lipnja 2013. godine.

Sve potrebne informacije o samom natječaju, potrebnim obrascima i kontakt osobama u Ministarstvu poduzetništva možete pronaći na slijedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=324.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravinu i Prigorja, Florijanski trg 4, na broj telefona 048/621-978 te e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci