02 tra 2013

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PROGRAMU RURALNOG RAZVOJA ZA RAZDOBLJE 2014. – 2020. GODINE

Dana 28. ožujka 2013. godine u zgradi Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici, održana je javna rasprava i savjetovanje na temu „Mogućnost novog programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020.” Javna rasprava održana je u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Prezentaciju programa održale su predstavnice Ministarstva poljoprivrede Andreja Čakija i Andreja Laklija, a na početku  je sve okupljene pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

U nastavku prezentacije, predstavljene su mjere koje se nalaze unutar šest prioriteta, a za čiju će realizaciju Republici Hrvatskoj od iduće godine biti na raspolaganju 333 milijuna eura godišnje:

• PRIORITET 1: Promicanje znanja i inovacija u poljoprivredi, šumarstvu i ruralnim područjima;

• PRIORITET 2: Jačanje konkurentnosti svih vrsta poljoprivrede i jačanje održivosti poljoprivrednih gospodarstava;

• PRIORITET 3: Promicanje organiziranja prehrambenog lanca i upravljanje rizicima u poljoprivredi;

• PRIORITET 4: Obnavljanje, očuvanje i poboljšanje ekosustava ovisnih o poljoprivredi i šumarstvu;

• PRIORITET 5: Promicanje učinkovitosti resursa i pomaka prema klimatski elastičnom gospodarstvu s niskom razinom ugljika u poljoprivrednom, prehrambenom i šumarskom sektoru;

• PRIORITET 6: Promicanje socijalne uključenosti, smanjenje siromaštva i gospodarski razvoj u ruralnim područjima.

Nakon mnogobrojnih upita i prijedloga prisutni su pozvani da u roku od 10 dana pošalju prijedloge mjera i nadopuna programa u pisanom ili elektroničkom obliku u Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Značaj ove rasprave veći je samim time što je Program još u izradi te se još uvijek može utjecati na formiranje aktivnosti, mjera i načina provedbe projekata koji će se financirati iz EPFRR fonda u razdoblju od 2014.-2020. godine.

Prezentaciju na temu „Mogućnost novog programa ruralnog razvoja za razdoblja 2014. – 2020.” možete pogledati ovdje: http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=263.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci