26 velj 2013

JAVNI POZIV MINISTARSTVA BRANITELJA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti osobama s invaliditetom, sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2013. godini na području Republike Hrvatske.

Građevine, njezin dio ili oprema na području Republike Hrvatske čija će prilagodba ili uređenje biti sufinancirano sredstvima Državnog proračuna u 2013. godini su:

– građevine javne i poslovne namjene,

– njezin dio ili oprema: rampa, stubište, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište i peron, parkirališno mjesto; svi s planiranim završetkom radova do 31. prosinca 2013. godine.

Pristupačnost, unaprjeđenje pristupačnosti i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurava se obveznim projektiranjem i izvođenjem građevina na način da sadrže obvezne elemente pristupačnosti i/ili da udovoljavaju uvjetima uporabe pomagala osoba s invaliditetom na način i u slučajevima propisanim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 151/05, 61/07).

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje ispunjavaju slijedeće uvjete: – djeluju na području Republike Hrvatske – provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice.

Javni poziv je otvoren do 26. ožujka 2013. godine.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje prilagodbe mogu se dobiti u Ministarstvu branitelja te na sljedećem linku: http://www.branitelji.hr/pregled/javni-poziv-za-sufinanciranje-projekata-rjesavanja-pristupacnosti-objektima-osoba-s-invaliditetom-sredstvima-drzavnog-proracuna-republike-hrvatske-u-2013.-godini-na-podrucju-republike-hrvatske.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, na tel. 621-978 ili e-mail:[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci