22 sij 2013

OBJAVLJEN JAVNI POZIV MINISTARSTVA BRANITELJA ZA MJERU ZAPOŠLJAVANJA DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA BEZ RADNOG ISKUSTVA PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH HRVATSKIH BRANITELJA I DJECE SMRTNO

Ciljnu skupinu u okviru ovog javnog poziva čine nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja nemaju radnog iskustva.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana RH i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području RH, a koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2012. godine te ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi. U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 22. svibnja 2012. godine.

Novčana potpora iznosi 25.000,00 kn po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Poticajna mjera može se koristiti isključivo jednokratno za zapošljavanje jedne osobe iz ciljne skupine.

U Državnom proračunu za 2013. godinu planirana su sredstva za odobravanje 50 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu.

Javni poziv traje zaključno do 19. veljače 2013. godine.

Sva potrebna dokumentacija kao i više informacija o javnom pozivu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.branitelji.hr/pregled/objavljeni-javni-pozivi-za-koristenje-poticajnih-mjera-ministarstva-branitelja.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, na tel. 621-978 ili e-mail [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci