22 sij 2013

OBJAVLJEN JAVNI POZIV MINISTARSTVA BRANITELJA ZA MJERU POTPORE ZA PROŠIRENJE POSTOJEĆE DJELATNOSTI PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I ZAPOŠLJAVANJA NEZAPOSLENIH HRVATSKIH BRANITELJA I DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA

Ciljnu skupinu u okviru ovog javnog poziva čine nezaposleni branitelji iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana RH i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području RH, a koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2012. godine te ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi. U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 22. svibnja 2012. godine.

Novčana potpora iznosi 45.000,00 kn po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može prelaziti 135.000,00 kn, a može se ostvariti jednokratno (zapošljavanjem tri osobe u istoj godini), odnosno u dva ili tri navrata. Poslodavac može iznimno koristiti jednu potporu za zapošljavanje dvije osobe na istom radnom mjestu, uz uvjet da osobe zajedno moraju raditi u punom radnom vremenu 40 sati tjedno. U tom slučaju potpora za dijeljeno radno mjesto iznosi 60.000,00 kuna.

U Državnom proračunu za 2013. godinu planirana su sredstva za odobravanje 23 do 70 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu.

Javni poziv traje zaključno do 19. veljače 2013. godine.

Sva potrebna dokumentacija kao i više informacija o javnom pozivu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.branitelji.hr/pregled/objavljeni-javni-pozivi-za-koristenje-poticajnih-mjera-ministarstva-branitelja.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, na tel. 621-978 ili e-mail [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci