29 lis 2012

PORA POTPISALA UGOVOR S MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU VRIJEDAN 40.000,00 KN

U petak, 26. listopada 2012. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU u Zagrebu održano je potpisivanje ugovora između Ministarstva i predstavnika regionalnih razvojnih agencija iz cijele Hrvatske. Ugovorima su regionalnim koordinatorima dodijeljena financijska sredstva u okviru Potprograma V. „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije” čiji je cilj edukacija regionalnih koordinatora i potencijalnih korisnika na lokalnom nivou, za pripremu i provedbu EU projekata.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, zamjenik ministra Jakša Puljiz te direktori odnosno ravnatelji ukupno 21 regionalne razvojne agencije iz cijele Hrvatske.

U okviru navedenog Potprograma V. PORA je već organizirala prvu trodnevnu radionicu za predstavnike regionalnih koordinatora s područja Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije na temu Upravljanja projektnim ciklusom. Do sredine studenog 2012. godine PORA će organizirati još dvije radionice: za predstavnike regionalnih koordinatora iz navedenih županija na temu Upravljanje rizicima te šestodnevnu radionicu za predstavnike jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije na temu Upravljanja projektnim ciklusom.

Cilj Potprograma I. je što kvalitetnije pripremiti ne samo predstavnike regionalnih razvojnih agencija već i ostale potencijalne korisnike EU sredstava na lokalnim razinama za učinkovitu pripremu i provedbu projekata, posebice s naglaskom na projekte u okviru strukturnih fondova i kohezijskog fonda EU.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci