24 ruj 2012

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA I3CT OBILJEŽEN EUROPEAN COOPERATION DAY

U četvrtak, 20. rujna 2012. godine u organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e te Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, a uz podršku Zajedničkog tehničkog tajništva IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. obilježen je Dan europske suradnje. Dio aktivnosti Dana europske suradnje organiziran je i u okviru provedbe projekta I3CT u čijoj provedbi sudjeluje i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja čija je predstavnica sudjelovala na obilježavanju Dana europske suradnje. Cilj događanja bila je promocija aktivnosti u okviru prekogranične suradnje sa susjednim regijama i državama te prezentacija projekata kao primjera dobre prakse na području prekogranične suradnje.

Središnji događaj obilježavanja Dana europske suradnje održan je u prostoru Tehnološko inovacijskog centra u Čakovcu. Prisustvovali su mu gospodin Matija Derk; pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, gospodin Ivan Perhoč; župan Međimurske županije, gospodin Màrton Szùcs; v.d. voditelja Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska i gospodin Tvrko Čelan; programski i komunikacijski menadžer Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Na konferenciji je bio naglasak na tri projekta od kojih su dva financirana putem prvog poziva na podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska (MURA WWTP i Mobile Region), dok je jedan financiran u okviru drugog poziva na podnošenje projekata (I3CT). U projektima Mobile Region i I3CT sudjelovala je odnosno sudjeluje PORA Razvojna agencija.

Na samom završetku konferencije prikazan je kratki film pripremljen u okviru projekta I3CT, u kojem su prezentirani svi projektni partneri kao i sve do sada provedene aktivnosti. U okviru projekta I3CT također je organiziran studijski posjet profesora sa Sveučilišta Pannonia Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, te je ujedno predstavljena informatička učionica opremljena iz navedenog projekta.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci