20 ruj 2012

NATJEČAJ ZAKLADE ZAMAH ”NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI”

Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH raspisala je natječaj za dodjelu financijskih potpora građanskim inicijativama pod nazivom „Naš doprinos zajednici”.

Građanska inicijativa je jednokratna akcija koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici. Akcija treba biti potaknuta od skupine pojedinaca u lokalnoj zajednici koja na prepoznati problem odgovara dobrovoljnim volonterskim radom, znanjem ili materijalnim dobrima.

Na natječaj se mogu prijaviti jednokratne konkretne akcije (skupina pojedinaca) isključivo kroz udruge, zaklade, ustanove (škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi) i mjesne odbore registrirane u Republici Hrvatskoj u kojima se aktivnosti pokreću od same organizacije/institucije ili zainteresirane skupine građana koje djeluju u ili pri toj organizaciji/instituciji.

Prijavitelji mogu prijaviti jednokratne akcije građana za opću dobrobit kojima se:

– potiče razvoj lokalne zajednice,

– konkretno rješava problem u lokalnoj zajednici čime se poboljšavaju uvjeti i kvaliteta življenja u toj zajednici,

– potiče dobrovoljni/volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u lokalnoj zajednici,

– koriste potencijali lokalnog javnog i profitnog sektora.

Inicijativa može trajati najviše do 3 mjeseca i to u razdoblju od 1. siječnja 2013. godine s rokom izvršenja do 31. svibnja 2013. godine.

Visina financijske potpore iznosi do 13.000,00 kn.

U okviru provedbe ovog natječaja odobrit će se do 25 potpora.

Rok za prijavu na natječaj traje do 15. listopada 2012. godine.

Sve informacije o samom natječaju, kao i obrazacima zahtjeva možete pronaći na slijedećoj web adresi:http://www.zamah.hr.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci