10 ruj 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU POTPORE ZAPOŠLJAVANJA DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA I DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za mjeru potpore zapošljavanja djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koja nemaju radnog iskustva.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u 2011. godini, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine od 1. siječnja 2012. godine.

Novčana potpora iznosi 25.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine.

Poticajna mjera može se koristiti isključivo jednokratno za zapošljavanje jedne osobe iz ciljne skupine.

Rok za prijavu na natječaj traje do 5. listopada 2012. godine.

Sve informacije o samom natječaju, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje prilagodbe možete pronaći slijedećem linku: http://www.branitelji.hr/pregled/javni-poziv-za-mjeru-potpore-zaposljavanja-djece-branitelja.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978, ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci