03 ruj 2012

OBJAVLJEN DODATNI JAVNI POZIV ZA PROJEKT “KLASTERI – ZAJEDNO DO USPJEHA” ZA 2012. GODINU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava prema utvrđenim namjenama temeljem Izmjena i dopuna Projekta „Klasteri – zajedno do uspjeha” za 2012. godinu.

Na Javni poziv mogu se javiti operativni klasteri i klasteri u osnivanju, odnosno subjekti malog gospodarstva (gospodarsko interesna društva, obrti, zadruge, društva s ograničenom odgovornošću i dionička društva), pravni predstavnici udruživanja – klaster menadžeri, lider subjekti i sl. i udruge, osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo.

Najviša pojedinačna potpora za klastere u osnivanju je 400.000,00 kuna, a najviša pojedinačna potpora za operativne klastere je 650.000,00 kuna. Intenzitet potpore je do 85% prihvatljivih troškova.

Prilikom donošenja prijedloga za dodjelu sredstava povjerenstvo će uzeti u obzir sljedeće poslovne aktivnosti:

– Podrška klasterskim inicijativama u osnivanju,

– Jačanje kapaciteta postojećih klastera i članica klastera.

Prijavitelji koji su podnijeli zahtjeve prema Javnom pozivu iz III. ciklusa objave projekata, objavljenom 27. travnja i zaključenom 28. svibnja 2012. godine ne podnose ponovo zahtjeve, jer će se njihove dostavljene prijave ponovo uzeti u razmatranje u okviru dodatnog roka Javnog poziva.

Dodatni Javni poziv traje od 30. kolovoza do zaključno 20. rujna 2012. godine.

Sve informacije o samom natječaju te izmjenama natječaja, dostupne su na slijedećoj web adresi:http://www.minpo.hr/default.aspx?id=216.

Pozivamo sve poduzetnike da se za sve dodatne informacije o natječaju obrate u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-maila na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci