29 svi 2012

XVI. NACIONALNO SAVJETOVANJE O GOSPODARSTVU I PODUZETNIŠTVU NA TEMU „MALO GOSPODARSTVO NA KORAK DO INTEGRACIJE U JEDINSTVENO EUROPSKO TRŽIŠTE“

Obavještavamo vas da Ministarstvo poduzetništva i obrta, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, po šesnaesti puta organizira Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, na temu „Malo gospodarstvo na korak do integracije u jedinstveno europsko tržište”. Šesnaesto po redu Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu održat će se od 31. svibnja do 2. lipnja 2012. godine u Toplicama Sveti Martin u hotelu „Golfer”.

Prvi radni dan Savjetovanja posvećen je temama od nacionalnog značaja, a na tribini „Pitajte Vladu”, sudionici Savjetovanja imat će priliku predstavnicima Vlade Republike Hrvatske iznijeti svoje sugestije, prijedloge te upite vezano uz trenutne gospodarske aktualnosti. U okviru panel diskusije „Institucionalna podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva”, predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta te relevantni dionici sektora malog gospodarstva upoznat će sudionike Savjetovanja s aktivnostima koje su usmjerene na podizanje konkurentnosti poduzetništva i obrtništva te predstaviti nove mjere za poticanje razvoja i podršku financiranju poduzetništva i obrtništva. Prvog dana Savjetovanja ujedno će se predstaviti mjere poticanja malog i srednjeg poduzetništva u ovoj godini, tijek natječaja te prve rezultate Plana poticanja poduzetništva i obrtništva „Poduzetnički impuls”, ali i dati priliku po jednom poduzetniku iz svake NUTS II regije da predstavi primjere dobre prakse.

Drugi dan Savjetovanja tematski će biti usmjeren na mogućnosti i pretpostavke za financiranje poduzetničkih projekata iz fondova Europske unije te predstavljanje EU projekata Ministarstva poduzetništva i obrta namijenjenih razvoju malog gospodarstva.

Kao i proteklih godina, na Savjetovanju će se dodijeliti nagrade najboljim poduzetnicima te učenicima i studentima za najbolji poslovni plan.

Pozivamo sve poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije na XVI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, od 31. svibnja do 02. lipnja 2012. godine u Toplicama Sveti Martin u hotelu „Golfer” s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse te mogućnosti rasprave o aktualnom gospodarskim temama.

Sve informacije dostupne su na slijedećoj web adresi: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=165

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci