29 svi 2012

STIPENDIJE AMERIČKE VLADE ZA HRVATSKE PROFESORE I ASISTENTE – PROGRAM JFDP

Raspisan je natječaj za Junior Faculty Development Program (JFDP) koji omogućuje profesionalno usavršavanje na najboljim američkim sveučilištima.

Junior Faculty Development Program (JFDP) je program američke vlade namijenjen nastavnicima iz područja društvenih i humanističkih znanosti koji predaju najmanje dvije godine na hrvatskim visokim učilištima. Od 2005. godine više od 30 nastavnika iz Hrvatske sudjelovalo je u programu JFDP, između ostalog na prestižnim sveučilištima poput University of California at Berkeley, Columbia University, Georgetown University, George Washington University, Pennyslvania State Universityi Rutgers University.

Novi natječaj objavljen je na internetskom portalu http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/junior_faculty_development_program_jf, a rok za prijavu je 18. lipnja 2012. Program JFDP u Hrvatskoj administrira Institut za razvoj obrazovanja (u ime American Councils for International Education) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Zagrebu  ili u Institutu za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (www.iro.hr).

U okviru programa JFDP nastavnici mogu provesti jedan semestar (do 5 mjeseci) na sveučilištima u SAD-u s ciljem unaprjeđenja svojih predavačkih vještina i stručnog usavršavanja u područjima koja predaju na hrvatskim visokim učilištima. Stipendija JFDP pokriva sve troškove usavršavanja u SAD-u: putovanje, školarine, stanovanje, nabavu stručne literature, prisustvovanje stručnim konferencijama, itd.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci