15 svi 2012

U OKVIRU CIP PROGRAMA OTVOREN NATJEČAJ EKO-INOVACIJE ZA 2012. GODINU

U okviru Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije CIP, objavljen je natječaj EKO INOVACIJE za 2012. godinu. Ukupan raspoloživ iznos je 34,8 milijuna EUR.

CIP je provedbeni program Europske unije koji se provodi od 2007. do 2013. godine i ima za cilj potaknuti konkurentnost europskih poduzeća, a namijenjen je prije svega financiranju projekata malih i srednjih poduzetnika.

Na natječaj se mogu prijaviti pravne osobe, no prioritet je na malim i srednjim poduzetnicima iz 27 zemalja članica EU, Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Izraela, Crne Gore, Srbije i Turske.

Natječaj se odnosi na eko-inovativne projekte u različitm sektorima koji imaju za cilj sprječavanje ili smanjenje utjecaja na okoliš ili koji doprinose optimalnom korištenju resursa. Postavljeno je više prioriteta s obzirom na njihov značajan utjecaj na okoliš i prioritete Europske unije:

1) Recikliranje materijala

2) Održivi građevinski proizvodi

3) Prehrambeni sektor (hrana i piće)

4) Voda (kvaliteta i učinkovitost)

5) Ozelenjivanje poslovanja.

Europska unija će sufinancirati projekte do 50% ukupnog iznosa s posebnom napomenom kako se iste ili slične aktivnosti koje su financirane putem drugih fondova Europske unije neće sufinancirati putem ovog natječaja.

Za prijavu na natječaj nije potrebno partnerstvo, iako europska dimenzija projekta i veći broj partnera u projektu donose veći broj bodova. Maksimalno vrijeme trajanje pojedinog projekta je 36 mjeseci, dok je prosječna vrijednost projekta 1,5 milijuna EUR.

Natječaj je otvoren do 06. rujna 2012. godine u 17:00 sati, a prijave na natječaj podnose se isključivo elektronskim putem.

Detaljnije informacije o programu CIP Eko-inovacije dostupne su na slijedećoj web adresi: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/getting-funds/call-for-proposals/index_en.htm, dok je hrvatski prijevod natječaja dostupan na: http://www.een.hr/hr/vijesti/odrzan-info-dan-cip-eko-inovacije-materijali-sa-seminara/392/.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, na broj telefona 621-978 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci