14 svi 2012

POZIV NA RADIONICE NA TEMU BIOPLINA

Dana 15. i 16. svibnja 2012. godine u organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar u Čakovcu održat će se dvije radionice u okviru IEE Projekta “BiogasIN”.

Prva radionica pod nazivom “2. Podizanje kapaciteta administrativnih tijela uključenih u proceduru stjecanja statusa povlaštenog proizvođača” održat će se 15. svibnja 2012. godine s početkom u 09,00 sati u prostorijama Međimurske županije, Ul. Ruđera Boškovića 2, Čakovec, dok će se druga radionica pod nazivom “2. Obuka za investitore i nositelje projekata bioplina o mogućnostima financiranja projekata bioplina” održati 16. svibnja 2012. godine s početkom u 09,00 sati u prostorijama Tehnološko inovacijskog centra, Ul. Bana Josipa Jelačića, 22, Čakovec.

Projekt “BiogasIN” kroz program “Razvitak održivih tržišta bioplina u središnjoj i istočnoj Europi” podržava Europska komisija u okviru programa Inteligentna energija u Europi.

Cilj BiogasIN-a je unaprijediti okruženje za realizaciju novih projekata korištenja bioplina u 7 zemalja središnje i istočne Europe: Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Latviji, Rumunjskoj i Sloveniji.

BiogasIN konzorcij se sastoji od 10 europskih partnera, a koordinira ga Energetski institut Hrvoje Požar iz Zagreba.

Cilj prve radionice je upoznati zaposlenike tijela uključenih u proceduru stjecanja povlaštenog proizvođača električne energije o tehnologiji proizvodnje bioplina i njezinim posebnostima te najboljom praksom u Europskoj uniji.

Paralelno s ovom radionicom koja je namijenjena isključivo institucijama, provodit će se i obuka investitora kako bi što kvalitetnije pripremili dokumentaciju potrebnu za ispunjavanje uvjeta za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije iz bioplina.

Sve potrebne informacije o rasporedu navedenih događanja, kao i prijavnom obrascu, zainteresirani poduzetnici mogu dobiti na e mail adresi: [email protected].

Za dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, Koprivnica, na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci