24 tra 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU POTPORE ZAPOŠLJAVANJA DJECE SMRTNO STRADALIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA BEZ RADNOG ISKUSTVA

Ministarstvo branitelja objavilo je javni poziv za mjeru potpore zapošljavanja djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja bez radnog iskustva Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Cilj objave ovog javnog poziva je otvaranje novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore poslodavcima koji zapošljavaju navedene osobe.

Ciljnu skupinu čine nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koja nemaju radnog iskustva.

Na natječaj se mogi javiti obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u 2011. godini, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine od 01. siječnja 2012. godine.

Novčana potpora iznosi 25.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine.

Poticajna mjera može se koristiti isključivo jednokratno za zapošljavanje jedne osobe iz ciljne skupine.

Rok za prijavu na natječaj traje do 22. svibnja 2012. godine.

Detaljan tekst ovog javnog poziva možete pronaći na sljedećem linku: http://www.branitelji.hr/natjecaji.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978 te e-mail:[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci