16 tra 2012

REGIONALNA ZAKLADA ZA LOKALNI RAZVOJ ZAMAH RASPISALA NATJEČAJ ZA GRAĐANSKE INICIJATIVE „NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI“

Temeljem Sporazuma s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH raspisala je natječaj za ostvarivanje financijske potpore za građanske inicijative u okviru raspoloživih sredstava Nacionalne zaklade za decentralizirani program dodjele financijske potpore organizacijama civilnog društva u 2012. godini.

Građanska inicijativa podrazumijeva jednokratnu akciju koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici. Akcija treba biti potaknuta od skupine pojedinaca u lokalnoj zajednici koja na prepoznati problem odgovara dobrovoljnim volonterskim radom, znanjem ili materijalnim dobrima.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) i mjesni odbori registrirani u Republici Hrvatskoj, a koji djeluju na području 9 županija koje pokriva Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH: Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Bjelovarsko-bilogorska, Međimurska, Varaždinska i Koprivničko-križevačka županija.

Na natječaj se mogu prijaviti jednokratne akcije građana za opću dobrobit kojima se:

‒ potiče razvoj lokalne zajednice

‒ konkretno rješava problem u lokalnoj zajednici čime se poboljšavaju uvjeti i kvaliteta življenja u toj zajednici

‒ potiče dobrovoljni/volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u lokalnoj zajednici

‒ koriste potencijali lokalnog javnog i profitnog sektora.

Inicijativa koja se prijavljuje može trajati maksimalno 3 mjeseca te će se provoditi u razdoblju od 01. kolovoza do 31. prosinca 2012. godine. Svaki prijavitelj može na ovaj natječaj poslati samo 1 prijavu odnosno inicijativu koja ne smije imati obilježja dugotrajnog projekta, već kratkoročne inicijative.

Visina financijske potpore koja se dodjeljuje ovim natječajem je do 13.000,00 kn, a maksimalno će se odobriti do 25 potpora.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno do 16. svibnja 2012. godine.

Sve informacije o natječaju dostupne su na slijedećoj web adresi: http://zamah.hr/natjecaji//natjeaj.

Za sve informacije o natječaju slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-maila na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci