12 tra 2012

ZAPOČINJE NOVI “PROGRAM ZA ŽENE PODUZETNICE U HRVATSKOJ” BUSINESS ADVISORY SERVICES (BAS)

Business Advisory Services Europske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) započinje “Program za žene poduzetnice u Hrvatskoj” (Women in Business Programme – WIB). WIB program će omogućiti subvencije koje male i srednje tvrtke u većinskom ženskom vlasništvu mogu koristiti za savjetodavne usluge i treninge namijenjenih ženama poduzetnicama. Projekt financiraju Luksemburg, Tajvan i Europska Banka za obnovu i razvoj. BAS je EBRD-ov program koji se temelji na donacijama.

BAS WIB program će trajati 24 mjeseca i odvijat će se kroz sljedeće aktivnosti:

– BAS projekti za žene poduzetnice (subvencioniranje savjetodavnih usluga);

– Trening za žene poduzetnice početnice;

– Specijalizirani trening za etablirane tvrtke u ženskom vlasništvu;

– Mentoring program;

– Promoviranje umrežavanja stvaranjem partnerstva s lokalnim dionicima;

– Aktivnosti promocije i širenja informacija.

Cilj programa je razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz subvencioniranjem savjetodavnih usluga.

Program omogućava mikro, malim i srednjim tvrtkama lakši pristup širokom spektru lokalnih savjetodavnih usluga kroz proces sufinanciranja tih usluga.

Subvencije BAS programa variraju od 25% do 90% ukupne neto cijene projekta, ovisno o sjedištu i veličini tvrtke, tipu savjetodavne usluge i očekivanom tranzicijskom učinku, a maksimalan iznos subvencije je 10.000 EUR.

Jedno od središnjih područja BAS-a je podržati žene poduzetnice kao ključni mehanizam promicanja i uspostavljanja ravnopravnosti spolova.

EBRD BAS je prisutan u Hrvatskoj od 2001. godine, podižući konkurentnost domaćeg malog i srednjeg poduzetništva kroz djelomično subvencioniranje savjetodavnih usluga tvrtkama. BAS je do sada dao 471 subvenciju hrvatskim malim i srednjim poduzetnicima, uglavnom za savjetovanje na područjima upravljanja kvalitetom, marketinga, financija, tehnologije i energetske učinkovitosti/ekologije.

Osim subvencioniranja, BAS je bio uključen u organizaciju treninga za malo i srednje poduzetništvo i savjetodavne tvrtke.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu javiti putem e-mail adrese: [email protected] ili [email protected] te u PORU Razvojnu agenciju na broj telefona: 048/621-978 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci