19 ožu 2012

NASTAVAK PROVEDBE MJERE SUFINANCIRANJA KONZULTANSKIH USLUGA PUTEM IZDAVANJA VAUČERA

Temeljem Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva 2008.-2012. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo – HAMAG u okviru provedbe projekta „Mreža konzultanata” u suradnji s odabranim Izvođačima i konzultantima provodi Mjeru sufinanciranja konzultanskih usluga.

Budući da su sredstva iz Mjere sufinanciranja konzultanskih usluga tijekom mjeseca listopada 2011. godine bila iskorištena za 2011. godinu, te je privremeno obustavljena provedbe Mjere sufinanciranja konzultanskih usluga, obaviještavamo sve zainteresirane poduzetnike kako je ponovno krenulo sufinanciranje konzultantskih usluga, putem izdavanja vaučera od 24. veljače 2012. godine.

Mjera sufinanciranja konzultanskih usluga jedna je od važnih mjera državne potpore za realizaciju ciljeva usmjerenih razvoju malog i srednjeg poduzetništva.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja partnerska je institucija HAMAG-a u provedbi Mjere sufinanciranja konzultanskih usluga za Koprivničko-križevačku županiju i izdaje Vaučere-dokumente na temelju kojih se ostvaruje pravo na sufinanciranje konzultanskih usluga u iznosu od 50% izvršene konzultanske usluge.

Vrste konzultanskih usluga koje pružaju certificirani konzultanti HAMAG-a i koje se putem izdanog vaučera mogu sufinancirati su slijedeće:

– Studije izvedivosti;

– Poslovno planiranje i izrada poslovnog plana;

– Stvaranje novog poslovnog pothvata;

– Dijagnostika stanja poslovanja;

– Upravljanje financijama;

– Pristup izvorima financiranja;

– Proizvodni sustavi i postupci;

– Organizacijsko ustrojstvo i upravljanje ljudskim potencijalima;

– Preustroj poslovanja;

– E-poslovanje.

Korisnici Mjere sufinanciranja konzultanskih usluga HAMAG-a su poduzetnici početnici do dvije godine poslovanja od datuma registracije ili upisa u potrebni registar, koji ostvaruju pravo na sufinanciranje 50% konzultanskih usluga, a najviše 17.500,00 kuna godišnje, te poduzetnici u fazi rasta i razvoja koji posluju duže od dvije godine od datuma registracije ili upisa u potrebni registar, koji ostvaruju pravo na sufinanciranje 50% konzultanskih usluga, a najviše 15.000,00 godišnje.

Ukoliko želite koristiti konzultanske usluge certificiranih konzultanata HAMAG-a, te ostvariti pravo na sufinanciranje konzultanskih usluga u iznosu od 50%, možete se javiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na tel: 048/621-978 ili mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci