14 stu 2011

ODRŽAN 14. PO REDU OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U KRIŽEVCIMA

U nedjelju, 13. studenoga 2011. godine, završio je četrnaesti po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, koji se održavao od 11. do 13. studenoga 2011. godine pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, te pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Sajam je ove godine tematski bio posvećen ulasku Hrvatske u Europsku uniju i prilagodbi poduzetnika procesima koji ih nakon ulaska u EU očekuju. U petak, 11. studenog 2011. godine s početkom u 09,30 sati održan je Okrugli stol na temu Susret s poduzetnicima i gospodarstvenicima, kojem su prisustvovali državna tajnica pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gospođa Tihana Kraljić, zatim državni tajnik iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija gospodin Andrej Plenković i direktor Poslovno-inovacijskog centra BICRO gospodin Dalibor Marijanović. Okruglom stolu prisustvovali su poduzetnici i gospodarstvenici, kao i predstavnici jedinica lokalne samouprave, te institucija s područja Koprivničko-križevačke županije.

Održan 14. po redu obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije u Križevcima

Održan 14. po redu obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije u Križevcima

Svečano otvorenje Sajma održano je u petak, 11. studenog 2011. godine s početkom u 11,00 sati. Svima nazočnima obratili su se gradonačelnik Grada Križevaca gospodin Branko Hrg, predsjednik Organizacijskog odbora 14. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije i župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren, te predsjednik Hrvatske obrtničke komore gospodin Dragutin Ranogajec. Sajam je svečano otvorila predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor. Svečanosti otvorenja također su prisustvovali potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva gospodin Đuro Popijač, saborski zastupnik gospodin Stjepan Milinković, kao i državni tajnici, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, te ostali uvaženi gosti.

Održan 14. po redu obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije u Križevcima Održan 14. po redu obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije u Križevcima

Ove se godine na unutrašnjem i vanjskom izlagačkom prostoru na površini većoj od 7.500 m², predstavilo više od 230 izlagača iz Hrvatske, kao i susjednih zemalja.

Tijekom sva tri dana sajma, od petka 11. studenoga do nedjelje 13. studenoga 2011. godine sajam je uz izložbeno-prodajni dio ponudio i brojne raznovrsne programe i događanja. Održani su tematski Okrugli stolovi na teme o upravljanju kvalitetom, zatim o izazovima budućnosti za hrvatsko medičarstvo u EU, o istraživanju i razvoju za konkurentno gospodarstvo, te o usklađivanju poljoprivredne politike sa standardima EU. Posjetitelji su također mogli posjetiti izložbene prostore medičara, izložbu malih životinja, natjecanje u šumarskim disciplinama, martinjsku priredbu, te modnu reviju i reviju frizura.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove je godine na izložbenom prostoru u okviru Sajma predstavila svoje aktivnosti, aktualne projekte koje provodi, brojne seminare i edukacije koje organizira u okviru projekta „Obrazovanje za poduzetništvo“, kao i ostale usluge koje nudi poduzetnicima s područja Koprivničko-križevačke županije.

 
Održan 14. po redu obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije u KriževcimaOdržan 14. po redu obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko - križevačke županije u Križevcima
 
Sajam je završio oko 19,00 sati izvlačenjem Nagradne igre za posjetitelje.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci