26 lis 2011

ODRŽAN SEMINAR “EU FONDOVI” ZA PODUZETNIKE S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U okviru provedbe projekta „Obrazovanje za poduzetništvo“ za 2011. godinu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je seminar za poduzetnike na temu „EU fondovi“ koji je održan 26. i 27. listopada 2011. godine u prostoru bivšeg zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a prisustvovalo mu je 11 poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Izvođač seminara bila je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, a sudjelovanje na seminaru bilo je besplatno za sve polaznike.

Održan seminar EU fondovi

Polaznici seminara dobili su informacije i stekli nova znanja vezana uz povijest EU, politike i fondove Europske unije, zatim je dan pregled fondova EU dostupnih za Republiku Hrvatsku, cjelokupni pregled IPA Programa, kao i mogućnosti financiranja projekata poslovnog sektora u okviru pretpristupnih fondova Europske unije. Na radionici je prezentirana cjelokupna metodologija Project Cycle Managementa koja uključuje izradu stabla problema, stabla ciljeva, logičke matrice i proračuna projekta, a putem koje su sudionici imali priliku samostalno izraditi projektni prijedlog. Također je prezentirana i prijavna dokumentacija (Upute za prijavitelje, Prijavni obrazac i ostala pripadajuća dokumentacija), kao i proces prijave projektnog prijedloga, zatim najznačajniji kriteriji u ocjenjivanju projektnih prijedloga, te metodologija implementacije EU projekata.

Održan seminar EU fondovi

Održan seminar EU fondovi

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci