01 ruj 2011

OBAVIJEST O NATJEČAJU DELEGACIJE EUROPSKE KOMISIJE U RH ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Delegacija Europske Komisije u Republici Hrvatskoj raspisala je natječaj za učenike srednjih škola u dobi od 16 do 18 godina za sudjelovanje u programu Europskog parlamenta „EuroMed-Scola“. Program će se održati od 12. do 14. studenog 2011. godine u Strasbourgu.

Cilj programa EuroMed-Scola je promocija uključenosti mladih u politiku putem simulacije rada Parlamentarne skupštine Europske unije za Mediteran, a okuplja učenike srednjih škola iz 27 zemalja članica EU i partnerskih zemalja članica EU za Mediteran. Jedan od ciljeva programa je i poticanje dijaloga i uvažavanja različitosti, kao i stjecanje obrazovanja iz područja demokracije, ljudskih prava, temeljnih sloboda, tolerancije i mirnog rješavanja sukoba.

Prijaviti se mogu učenici srednjih škola u dobi od 16 do 18 godina, koji se aktivno služe jednim od jezika programa (engleskim, francuskim ili arapskim). Ukoliko se učenici bave volonterskim radom, to će im također u ocjenjivanju prijave donijeti dodatne bodove. Za prijavu na natječaj potrebno je ispuniti obrazac za prijavu, te priložiti pismo motivacije na jednom od gore navedenih stranih jezika.

Organizator programa pokriva troškove međunarodnog prijevoza i smještaj za 3 noćenja u Strasbourgu, kao i obroke.

Rok za prijavu na natječaj je zaključno do 21. rujna 2011. godine. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici Delegacije Europske Komisije u Republici Hrvatskoj 26. rujna 2011. godine.

Sve informacije o natječaju dostupne su na web stranici http://www.delhrv.ec.europa.eu/?lang=hr&;content=3531, kao i u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, Koprivnica, tel: 621-978, e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci