08 velj 2011

PREDSTAVLJEN PROJEKT CABBS – IZGRADNJA KAPACITETA STRUČNJAKA ZA PODRUČJE OBAVLJANJA POSLOVNIH USLUGA I USTANOVA ZADUŽENIH ZA PRUŽANJE POTPORE U POSLOVANJU

Danas, 09. veljače 2010. godine je u suorganizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici predstavljen projekt „CABBS – Izgradnja kapaciteta stručnjaka za područje obavljanja poslovnih usluga i ustanova zaduženih za pružanje potpore u poslovanju“. Projekt provodi međunarodni konzorcij EUROMED, a ključni partneri su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, mreža hrvatskih potpornih institucija i subjekti malog gospodarstva.

 
Projekt je u Koprivnici predstavljen za područje Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, a provodi se u okviru IPA Programa – komponente IIIC Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007-2011. i njegova ukupna vrijednost iznosi 1.344.900,00 EUR.
 
 

Projekt je ukratko predstavila gđa Tihana Kraljić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, koja je istaknula važnost provedbe projekata koji doprinose povećanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika, kao i jačanju kapaciteta poduzetnika i institucija za korištenje sredstava strukturnih fondova. Naglasila je kako je Vlada na početku mandata usvojila Program poticanja malog i srednjeg poduzetništva, te kako je velik dio predviđenih sredstava došao upravo poduzetnicima u Koprivničko-križevačkoj županiji.

 
 
Svim nazočnima se uvodno obratio župan Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Koren koji je naglasio važnost provedbe ovakvih projekata koji upravo u vrijeme gospodarske krize doprinose jačanju kapaciteta poduzetnika.
 
CABBS
 

Gospodin Dražen Pros, zamjenik gradionačelnika Grada Koprivnice istaknuo je važnost provedbe projekata sufinanciranih EU sredstvima, čime se jačaju kapaciteti svih uključenih dionika, te je izrazio zahvalnost Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i projektnom timu što je predstavljanje ovog važnog projekta održano upravo u Koprivnici.

 
 
Cilj projekta je povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva pružanjem kvalitetne podrške u poslovanju od strane konzultanata i potpornih institucija za razvoj poduzetništva. Provedbom projektnih aktivnosti unaprijedit će se kvaliteta usluga stručnjaka za poslove obavljanja poslovnih usluga, te će se također jačati kapaciteti ukupno 112 potpornih institucija u Hrvatskoj za pružanje podrške u poslovanju.
 
 

Gospodin Bill McConkey, voditelj projektnog tima predstavio je cjelokupni projekt, dok su komponente 1 i 2 predstavili ključni stručnjaci. Komponentu 1 projekta čiji je cilj izgradnja kapaciteta poslovnih konzultanata i priprema temelja za konzultantske usluge koje će biti uključene u Hrvatski kvalifikacijski okvir (CROQF) usklađen s Europskim kvalifikacijskim okvirom predstavio je David Wood.

 
Cilj Komponente 2 koju je predstavila gđa Cornelia Rotaru je jačanje kapaciteta institucija za pružanje podrške malim i srednjim poduzetnicima i jačanje kapaciteta za pripremu i provedbu projekata sufinanciranih sredstvima Strukturnih fondova, a koji će doprinijeti regionalnom razvoju.
 

Projekt će se provoditi tijekom slijedećih 18 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci