18 kol 2010

DRŽAVNA TAJNICA U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA TIHANA KRALJIĆ U RADNOM POSJETU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gđa. Tihana Kraljić u srijedu 18. kolovoza posjetila je Koprivničko-križevačku županiju. Nakon kratkog radnog sastanka održanog u prostorijama Županije, državna tajnica  u pratnji župana Darka Korena, predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka i ravnateljice PORE Melite Birčić uputila se prema Goli u posjet tvrtki Fugaplast d.o.o.

 
Delegaciju su u Goli dočekali  saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković i direktorica tvrtke Fugaplast d.o.o. Zvonka Kovač, ovogodišnja najuspješnija hrvatska poduzetnica. Prisutnima su se obratili direktorica tvrtke Fugaplast d.o.o. Zvonka Kovač, saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, župan Darko Koren i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, nakon čega ih je  direktorica tvrke Zvonka Kovač provela u obilazak proizvodnih pogona.
 

Gđa. Zvonka Kovač direktorica tvrtke Fugaplast d.o.o. koja se bavi  proizvodnjom ekstrudiranih profila za građevinarstvo i izradom PVC stolarije  u kratkom obraćanju je istaknula  da je Fugaplast d.o.o većinom orijentiran na izvoz i stalni rast, u čemu je ključna podrška lokalne sredine i MINGORP-a. Fugaplast d.o.o je ušao i u novu investiciju izgradnje proizvodne hale vrijednu 4 milijuna kuna, koja će im omogućiti bolju operativnost i znatno podići standard proizvodnje.

 
Župan Koren pohvalio je djelovanje Fugaplasta d.o.o što ukazuje da i manje sredine imaju resurse za pokretanje gospodarskih projekata. Jedan od ciljeva Županije jest poticanje ravnomjernog razvoja svih sredina kroz poticanje poduzetništva i proizvodnje.
 

Državna tajnica Tihana Kraljić čestitala je  najuspješnijoj hrvatskoj poduzetnici Zvonki Kovač na nagradi, te spomenula kako je puno projekata prijavljeno upravo u segmentu ženskog poduzetništva. Prošle godine su potpore ministarstva za to područje poduzetništva realizirane u visini od 4,5 milijuna kuna, a planira se da će to ove godine biti čak 6 milijuna.

Posjet je završen ugodnim druženjem svih prisutnih uz želju da već dogodine Fugaplast d.o.o. uspješno kandidira za nove nagrade i poticaje MINGORP-a.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci