31 ožu 2010

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA DODJELU NAGRADE ZA EUROPSKI MUZEJ GODINE EMYA

Europski forum muzeja objavio je natječaj za dodjelu nagrade za Europski muzej godine EMYA. Europski forum muzeja djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, te je jedna od vodećih europskih organizacija na području razvoja javne kvalitete europskih muzeja.

Nagrada za europski muzej godine dodjeluje se od 1977. godine s ciljem prepoznavanja izvrsnosti europske muzejske scene i novih inovativnih procesa u muzejima.

Za dodjelu nagrade za europski muzej godine prijaviti se mogu muzeji koji imaju dovršen značajan program modernizacije, proširenja, reorganizacije ili re-interpretacije tijekom posljednje dvije godine i muzeji koji su po prvi put otvoreni u posljednje dvije godine.

Prednost pri odabiru nagrade imat će oni muzeji koji imaju inovacije koje unapređuju javnu kvalitetu muzeja, te koji su imali značajan utjecaj na nacionalnom i međunarodnom području.

Nagrada Kenneth Hudson nosi ime po utemeljitelju Europskog foruma muzeja i dodjeljuje se muzeju, osobi, projeku ili grupi osoba koje su pokazale neobično, hrabro ili kontroverzno postignuće koje se razlikuje od uobičajenih percepcija uloge muzeja u društvu.

Nagrada Silletto dodjeljuje se muzejima koji su privukli najbolju potporu volontera u posljednje dvije godine u cilju unapređenja javne kvalitete muzeja.

Specijalne nagrade dodijeliti će se muzejima koji su razvili nove i inovativne aspekte svojih usluga na temelju čega ostali europski muzeji mogu učiti.

Za prijavu za dodjelu nagrade potrebno je uplatiti pristojbu od 325 EUR.

Rok za prijavu je zaključno do 30. travnja 2010. godine.

Dodatne informacije o natječaju dostupne su na slijedećoj web adresi: http://www.europeanmuseumforum.eu/read_more.asp?id=98.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci