20 sij 2010

U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA ODOBRENO 5 PROJEKATA U KOJIMA SUDJELUJE PORA

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čiji je prvi natječaj za dostavu projektnih prijedloga završio u lipnju 2009. godine, Zajedničko tehničko tajništvo Programa objavilo je 19. siječnja 2010. godine rang listu odobrenih projekta čija će se provedba financirati u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske tijekom 2010. i 2011. godine.

Prioriteti Programa u okviru kojih su prijavljivani projektni prijedlozi bili su:

–          održiv okoliš i turizam,
–          gospodarska suradnja i razvoj zajedničkih ljudskih resursa.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja aktivno je provodila promociju ovog programa, edukaciju predstavnika institucija s područja Koprivničko-križevačke županije o metodologiji izrade projektnih prijedloga koji se mogu kandidirati na ovaj program, a kao projektni partner zajedno s hrvatskim i mađarskim projektnim partnerima uključila se i u izradu projektnih prijedloga.

Od ukupno 42 projektna prijedloga odobrena za sufinanciranje i implementaciju, PORI su odobrena ukupno četiri projektna prijedloga u kojima PORA ima status projektnog partnera i jedan projektni prijedlog u kojem PORA sudjeluje kao partner suradnik.

Odobreni projekti PORE:

 
– DRAVIS 2: vodeći partner je Uprava županije Somogy za upravljanje katastrofama.
Projektni partneri su: Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Osječko-baranjska županija, Uprava županije Baranya za upravljanje katastrofama i Mađarsko nacionalno udruženje za signaliziranje i infokomunikacije (RSOE).
Cilj projekta je unapređenje sustava javnog uzbunjivanja i upravljanja katastrofama uz rijeku Dravu u pograničnom
području.
– CROST II: vodeći partner je STRDA Regionalna razvojna agencija Južnog  Zadunavlja.
Projektni partneri su: Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.
Cilj projekta je unaprijediti razvojne mogućnosti u pograničnom području putem edukacijskih radionica.
 
– MOBILE REGION: vodeći partner je Međimurska županija. Projektni partneri su: Regionalni centar za rad Zapadnog Zadunavlja, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Varaždin i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.
Cilj projekta je unaprijediti tržište rada u pograničnom području.

– DRAVA-GASTROLOBBY: vodeći partner je županija Somogy.                                           

Projektni partneri su: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.
Cilj projekta je unaprijediti suradnju institucija, manjina i nevladinog sektora iz Koprivničko-križevačke županije i županije Somogy s ciljem poboljšanja kulturne suradnje i međusobnog povezivanja.
– UNIREG IMPULSE: vodeći partner je Mađarska akademija znanosti, Centar za regionalne studije Zadunavski istraživački institut Pečuh.
Projektni partneri su: Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Kaposvaru.
Partneri suradnici su: PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.
Cilj projekta je promovirati suradnju regionalnih sveučilišta kao pokretača razvoja i uspostava regije znanja u pograničnom području.

Ukupna vrijednost projektnih prijedloga je 750.000 EUR, a početak njihove provedbe očekuje se u prvom kvartalu 2010. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci