30 stu 2009

U OKVIRU PROGRAMA SOUTH EAST EUROPE OBJAVLJEN DRUGI POZIV NA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

U okviru programa South East Europe objavljen je drugi poziv na podnošenje projektnih prijedloga. Cilj programa je poboljšanje teritorijalnih, ekonomskih i socijalnih procesa integracije, te doprinos koheziji, stabilnosti i kompetitivnosti kroz razvoj transnacionalnih partnerstava.

Projektne prijedloge moguće je prijaviti u okviru slijedećih prioriteta i područja intervencije:

1.3. Poboljšanje okvirnih uvjeta i oslobađanje puta inovacijama

2.2. Poboljšanje prevencije rizika za okoliš

2.3. Promocija suradnje u upravljanju prirodnim i zaštićenim

 dobrima
2.4. Promocija energije i održivih izvora
3.1. Poboljšanje koordinacije u promociji, planiranju i aktivnostima
za primarnu i sekundarnu prometnu mrežu
3.2. Razvoj strategija koje se tiču «digitalne podjele»
3.3. Poboljšanje okvirnih uvjeta za multi modalne platforme
4.3. Promocija korištenja kulturnih vrijednosti za razvoj.
 

Prihvatljivi projektni partneri za prijavu projektnih prijedloga moraju dolaziti iz slijedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Rumunjska, Hrvatska, Makedonija, Grčka, Mađarska, Srbija, Crna Gora, Slovačka, Slovenija i Moldavija. U dvije zemlje prihvatljive su samo određene regije – u Italiji Lombardia, Bolzano/Bozen, Trento, Veneto, Friuli-Venezia-Giulia, Emilia Romagna, Umbria, Marche, Abruzzo, Molise, Puglia Basilicata, te u Ukrajini Cjermovestka Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast i Odessa Oblast.

Potencijalni prijavitelji iz zemalja čije će se aktivnosti financirati u okviru IPA programa (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Srbija, Crna Gora) moraju biti neprofitna tijela poput udruženja, nevladinih organizacija, udruženja poslodavaca, profesionalnih udruženja, obrazovnih, istraživačkih i ostalih institucija, zaklada, gospodarskih komora, obrtničkih komora, zavoda za zapošljavanje, županija, gradova, općina, regionalnih razvojnih agencija, poslovnih inkubatora, poduzetničkih centara, istraživačkih i razvojnih instituta i međunarodnih organizacija.

Za provedbu projekta potreban je vodeći partner iz zemlje članice EU koja je ujedno i članica South East Europe Programa, te partneri iz zemalja koje nisu članice EU i financiraju se u okviru IPA programa, tzv. IPA partneri.

Projekt može trajati maksimalno 36 mjeseci.

Za potencijalne partnere iz Republike Hrvatske za prijavu na ovaj poziv na podnošenje projektnih prijedloga predviđeno je ukupno 360.000,00 EUR. IPA projektni partner može zatražiti od minimalno 50.000,00 EUR do maksimalno 300.000,00 EUR po jednom projektu u okviru ovog poziva na podnošenje projektnih prijedloga. Financijska potpora može pokrivati maksimalno 85% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Podnošenje projektnih prijedloga sastoji se od dva koraka. U prvom koraku potrebno je prijaviti Iskaz interesa projektnog prijedloga zaključno do 21. prosinca 2009. godine isključivo putem e-maila. Samo oni projektni prijedlozi koji prođu prvu fazu ocjenjivanja biti će pozvani za drugi korak podnošenja cjelokupnih projektnih prijedloga.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.southeast-europe.net/en/.

Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci