03 ruj 2009

OBJAVLJEN NATJEČAJ «ŽENE NA TRŽIŠTU RADA»

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Odjel za financiranje i ugovaranje projekata EU objavio je natječaj «Žene na tržištu rada».

Cilj natječaja je povećati zapošljivost osjetljivih skupina žena i pomoći pri njihovom ulasku na tržište rada kroz dodatnu edukaciju i razvoj novih vještina, razvijanje jednakosti na tržištu rada i sl.

Projekt mora posebno biti usmjeren na slijedeće skupine: nezaposlene žene iznad 40 godina starosti, nezaposlene žene koje su više od godinu dana evidentirane na Zavodu za zapošljavanje, neaktivne žene koje primaju ili ne primaju socijalne prihode, samohrane majke neaktivne ili nezaposlene više od 6 mjeseci, nezaposlene žene iz županija s najvišim stopama nezaposlenosti u Hrvatskoj, te nezaposlene žene nacionalnih manjina s posebnim fokusom na Romsku nacionalnu manjinu.

Prijaviti se mogu poduzeća/institucije koje pružaju posebne oblike rehabilitacijskog i psihosocijalnog razvoja ljudskih resursa, edukaciju, prekvalifikaciju i stručno usmjeravanje, start-up savjetovanja, zatim udruženja poslodavaca, komore, regionalne i lokalne vlasti, regionalne i lokalne razvojne agencije, nevladine udruge.

Za provedbu projekta nije potrebno partnerstvo. Projekt može trajati maksimalno 12 mjeseci, te se sve planirane aktivnosti moraju provoditi u Hrvatskoj.

Minimalan iznos sredstava koji se projektom može ostvariti je 90.000,00 Eura, dok se maksimalno projektom može ostvariti 140.000,00 Eura. Projektom se može financirati maksimalno 85% ukupnih prihvatljivih troškova, dok preostalih 15% mora osigurati prijavitelj projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 30. studeni 2009. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi:

https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?

ADSSChck=1252044661443&do=publi.detPUB&searchtype=
QS&orderby=upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=
2&aoref=129003.

Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci