06 kol 2009

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA U PODRUČJU JAVNOG ZAGOVARANJA POLITIKA ODRŽIVOG RAZVOJA

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU raspisala je natječaj za dodjelu financijske potpore pod nazivom Razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva za sustavno praćenje i javno zagovaranje politika održivog razvoja i integriranih pristupa upravljanju otpadom i vodom, transportom, regionalnim razvojem, održivoj upotrebi prirodnih resursa i sigurnosti okoliša.

Predviđene aktivnosti projekta moraju obuhvaćati slijedeće teme: praćenje provedbe zakonodavnih mehanizama na području politike zaštite okoliša na razini industrijskih sektora i individualnih institucija, praćenje kvalitete socijalnog dijaloga i sudjelovanja građana u kreiranju javnih politika zaštite okoliša, regionalnog razvoja i održivog razvoja, razmjena znanja i iskustva sa sličnim EU organizacijama na području specifičnih vještina vezanih uz praćenje mjera zaštite okoliša i održivog razvoja.

Prijaviti se mogu neprofitne i nevladine organizacije, udruženja građana, profesionalna i poslovna udruženja, trgovačke asocijacije, zaklade, akademska i znanstvena udruženja. Lokalna i regionalna samouprava, te lokalne i regionalne razvojne agencije mogu sudjelovati u projektu kao projektni partner, ali ne i kao prijavitelji projekta. Transnacionalne organizacije koje uključuju više zemalja mogu sudjelovati na način da u projektu sudjeluje jedna zemlja članica EU i jedna zemlja kandidatkinja za članstvo.

Za provedbu projekta potrebno je partnerstvo, bilo da je partner iz Hrvatske ili iz neke od zemalja članica EU, te bivše jugoslavenske Republike Makedonije, Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova.

Projekt može trajati između 12 i 24 mjeseci, te se sve planirane aktivnosti moraju provoditi u Hrvatskoj.

Minimalan iznos sredstava koji se projektom može ostvariti je 50.000,00 Eura, dok se maksimalno projektom može ostvariti 250.000,00 Eura. Projektom se može financirati maksimalno 95% ukupnih prihvatljivih troškova, dok preostalih 5% mora osigurati prijavitelj projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 16. studeni 2009. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni se na slijedećoj web adresi: http://www.safu.hr/hr/natjecaji?category=17&;type=&status=&pg=1&sid=

81497aa4a42b03923098a1f961af5808.

Za sve dodatne informacije, kao i stručnu i tehničku pomoć obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci