13 svi 2009

FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST RASPISAO NATJEČAJ ZA FINANCIRANJE ZAMJENE CESTOVNIH VOZILA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture raspisao je natječaj za financiranje zamjene cestovnih vozila prema programu smanjenja negativnog utjecaja prometa na okoliš, a u okviru prve mjere – smanjenje emisije štetnih plinova cestovnih vozila (kategorije N2, N3, M3) za 2009. godinu.

Cilj programa je poboljšanje ekoloških standarda motornih vozila, smanjenje emisije štetnih plinova i razine buke cestovnih vozila slijedećih kategorija:

N2 – motorna vozila za prijevoz tereta čija je najveća dopuštena masa veća od 3,5 t, ali nije veća od 12 t

N3 – motorna vozila za prijevoz tereta čija je najveća dopuštena masa veća od 12 t

M3 – motorna vozila za prijevoz putnika koja osim sjedišta vozača imaju više od 8 sjedišta i čija je najveća dopuštena masa veća od 5 t.

Sredstva u iznosu do 70.000,00 kn po vozilu dodjeljivati će se malim i srednjim poduzetnicima, a do 50.000,00 kn po vozilu velikim poduzetnicima koji su do dana podnošenja ponude nabavili vozilo standarda EURO 5 i izvršili zamjenu starog i ekološki neprihvatljivog vozila standarda EURO 0, EURO 1, EURO 2 ili EURO 3. Sukladno tome, svaki licencirani prijevoznik može po ovom natječaju podnijeti zahtjev za dodjelu sredstava za zamjenu najviše 5 vozila.

Rok za dostavu prijava na natječaj je zaključno do 04. lipnja 2009. godine.

Dodatne informacije o natječaju, kao i obrazac za prijavu dostupni su na slijedećoj web adresi: http://www.fzoeu.hr/hrv/index.asp

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci