22 ožu 2009

REGIONALNI CENTAR ZA OKOLIŠ SREDNJE I ISTOČNE EUROPE POZIVA NA PRIJAVU ZA DODJELU STIPENDIJA ZA SUDJELOVANJE NA TRENINGU O ODRŽIVOSTI I DJELOVANJU

Regionalni centar za okoliš srednje i istočne Europe uz potporu Ministarstva za razvoj suradnje Nizozemske i Ministarstva okoliša, zemlje i mora Italije objavilo je poziv na dodjelu stipendija za sudjelovanje na treningu o održivosti i djelovanju.

Trening se sastoji od tri modula. Prvi modul će se održavati u Budvi, Crna Gora, od 24. do 31. svibnja 2009. godine, te će tema biti uvod u održivi razvoj. Drugi modul će se održavati u Veneciji od 27. rujna do 02. listopada 2009. godine, te će obuhvaćati teme unaprijeđenog održivog razvoja. Treći modul će se održati u Szentendre, Mađarska od 03. do 07. listopada 2009. godine, a sastojati će se od tema održivosti u praksi i studijskih posjeta.

Prvi modul ograničen je na 80-90 sudionika, a drugi na 35 sudionika.

Prijaviti se mogu službenici srednjih razina nacionalnih vlasti (ministarstva uprave, ministarstva okoliša, poljoprivrede, ekonomije i regionalnog razvoja ili slično), predstavnici lokalnih vlasti (općina, gradova), predstavnici udruženja gradova i općina, lokalne razvojne organizacije, regionalne razvojne organizacije (subnacionalne jedinice), te predstavnici nevladinih organizacija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke.

Za prijavu za dodjelu stipendije potrebno je putem e-maila poslati životopis, pismo interesa u kojem se objašnjava zašto je kandidat zainteresiran za ovu tematiku, te pismo podrške od strane poslodavca odnosno nadređene osobe. Cjelokupna komunikacija, kao i sam trening održavati će se na engleskom jeziku.

Stipendija za sudjelovanje na 1. treningu u Crnoj Gori iznosi 4.300,00 eura, te pokriva troškove smještaja, treninga i putovanja.

Rok za prijavu je zaključno do 05. travnja 2009. godine.

Sve dodatne informacije, kao i obrasci prijave dostupni su na slijedećoj web adresi: http://localsustainableaction.org/index.php?option=com_frontpage&;Itemid=1.

Za sve dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci