27 sij 2009

MINISTARSTVO OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI OBJAVILO NATJEČAJ ZA MJERU SAMOZAPOŠLJAVANJA HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objavilo je natječaj za mjeru samozapošljavanja programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja te nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata.

Za potporu se mogu kandidirati osobe iz ciljne skupine koje su bile nezaposlene najmanje 30 dana u trenutku podnošenja zahtjeva ili prije početka uplaćivanja doprinosa za mirovinsko osiguranje ili najmanje 30 dana prije osnivanja i registracije djelatnosti, koja je osnovana i registrirana nakon 16. rujna 2008. godine.

Novčana potpora iznosi 30.000,00 kuna, te se isplaćuje dvokratno.

Rok za podnošenje prijave na natječaj je do 24. veljače 2009. godine.

Za sve dodatne informacije o natječaju kao i za natječajnu dokumentaciju slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci