19 kol 2008

ODRŽANA PREZENTACIJA JAVNOG POZIVA MINISTARSTVA TURIZMA ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU OBRAZOVANJA I OBUKE KADROVA U TURIZMU

Jučer je u prostorijama HGK – Županijske komore Koprivnica održana prezentacija Javnog poziva Ministarstva turizma za sudjelovanje u Programu obrazovanja i obuke kadrova u turizmu. Prezentaciju je održala gospođa Vlasta Franolić, voditeljica Pododsjeka za obrazovanje pri Ministarstvu turizma.

Ciljevi koji se žele Programom postići su podizanje kvalitete hrvatskog turizma kroz obrazovanje novih i stručno usavršavanje postojećih kadrova u turizmu, jačanje interesa mladih za stjecanje zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, te poticanje kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Korisnici Programa su učenici i studenti čije stipendije sufinanciraju Hrvatska obrtnička komora odnosno županijske obrtničke komore, te Županije za uređenje kabineta za praktičnu nastavu u srednjim strukovnim školama.

Ministarstvo turizma i gospodarski subjekti sufinanciraju po 50% ukupnog iznosa stipendije za učenike srednjih škola i studente. Ministarstvo sudjeluje s iznosom do najviše 200.000,00 kuna po gospodarskom subjektu i to najviše do 500,00 kuna po učeniku mjesečno za tekuću kalendarsku godinu i najviše do 800,00 kuna po studentu mjesečno za tekuću kalendarsku godinu. Za sufinanciranje opremanja kabineta u srednjim strukovnim školama Ministarstvo sudjeluje s iznosom maksimalno do 200.000,00 kuna po školi.

Rok za dostavu ponuda na objavljeni Javni poziv je 23. kolovoza 2008. godine, a prema najavi gđe Franolić ovo je pilot projekt i uskoro se očekuje objava novih Javnih poziva u okviru ovog Programa.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci