13 srp 2008

OBJAVLJEN JAVNI POZIV «MREŽA OPSERVATORIJA LOKALNIH VLASTI O SOCIJALNOM UKLJUČIVANJU»

Employment, Social Affairs and Equal Opportunities Directorate General pri Europskoj Komisiji objavila je Javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru programa PROGRESS.

Javnim pozivom predviđeno je financiranje samo jednog pilot-projekta, koji može uključivati slijedeće aktivnosti: analizu razvoja i provedbe aktivnog uključenja strategija na lokalnoj razini, posebice onih koje se odnose na poboljšanje pristupa i kvalitete socijalnih usluga, promociju učenja među lokalnim vlastima kroz izvješća i istraživačke seminare, širenje informacija lokalnim dužnosnicima o EU inicijativama i zakonodavstvu u području socijalne politike, te promociju boljeg upravljanja na lokalnoj razini kroz uključivanje lokalnih vlasti i svih ostalih dionika iz tog područja u socijalnu mrežu.

Prijaviti se mogu lokalne vlasti na regionalnoj ili gradskoj razini kao i mreže lokalnih vlasti, a koje se nalaze u jednoj od zemalja članica PROGRESS programa (koji uključuje 27 zemalja članica EU i zemlje kandidatkinje).

Projekt može maksimalno trajati 18 mjeseci. Maksimalan iznos potpore je 1 500 000 € i ona ne može pokrivati više od 80% opravdanih troškova projekta.

Za provedbu projekta obvezno je partnerstvo od minimalno pet partnera iz jedne zemlje članice PROGRESS programa.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 18. kolovoza 2008. godine.

Sva dokumentacija potrebna za podnošenje projektnih prijedloga dostupna je na web adresi: http://ec.europa.eu/employment_social/emplweb/tenders/tenders_en.cfm?id=3505.

Za sve detaljnije informacije, te stručnu pomoć slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, na tel: 621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci